Utomhusbelysning i Malmö

Sedan 5 år tillbaka satsar Malmö stad på att  bli en av Europas främsta ljusstäder. Detta gör man genom att skapa effektbelysning på ett stort antal platser i stadsmiljön och i parkerna. Man satsar också på att hålla hög kvalitet på armaturerna som används som gatubelysning längs gatorna och torgen i Malmö. Malmö stad har 2st heltidsanställda ljusdesigners som jobbar med att använda ljus i stadens ute miljöer. Inne miljöerna är det lite värre med i stadskärnan. Iallafall längs stora gågatan, södra förstadsgatan. Butikerna där går inte så bra och därmed satsar inte affärerna i Malmö på sin belysning. En ond cirkel. Utan modern inredning och belysning kan inte butikerna konkurrera med det erbjudande som de stora nybyggda köpcentrumen erbjuder kunderna.

Nedan ser ni tre bilder fotade förra veckan. Den ena visar stråket genom gamla begravningsplatsen. Snyggt upplyst som gör att man vågar använda den vägen även när det är mörkt. De andra två bilder visar på hur träd är effektbelysta i slottsparken.

gamla-kyrkogarden-belysning

belysning-trad-slottsparken-malmo

tradbelysning-slottsparken

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation